2010. zabrana korištenja grijača guma
Ko koga folira ?

2010. zabrana korištenja grijača guma

M. Maksimović

Kako prenosi britanski Autosport, Bridgestone odbacio zahtjeve ekipa koje su tražile odgodu pravila koje zabranjuje upotrebu grijača guma...

Pravilo u zabrani korištenja grijača guma bit će na snazi već od naredne godine. Bridgestoneovi inženjeri nisu izašli u susret vozačima i ekipama, jer smatraju da stvarne razloge u ovom slučaju vozači prikrivaju, brigom za sigurnost.

Bridgestoneov direktor za motosport Hirohide Hamashima je mišljenja kako ekipe uošte ne razmišljaju o sigurnosti, već da se brinu za svoje suparnike, koji bi mogli koristiti gume ispod minimalno dozvoljenog pritiska kojeg možemo očekivati kod Bridgestonovih novih slick guma.

''Mi vozačima i ekipama sugerišemo minimalni pritisak jer tada su gume sigurne, a za očekivati je da će neke ekipe riskirati pa i varati'' mišljenja je Hamashima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti