22 godine od smrti Ayrtona Senne

Sjećanje ne blijedi

22 godine od smrti Ayrtona Senne

Na današnji dan prije 22 godine poginuo je Ayrton Senna, jedan od najvećih vozača Formule 1 u njenoj istoriji.

Brazilac je u sedmom krugu VN San Marina sletio sa piste i udario u zaštitni betonski zid, nakon čega je prebačen u bolnicu, gdje je i preminuo i pored brzog reagovanja hitne pomoći.

Treba podsjetiti da je samo dan prije u Imoli tokom kvalifikacija život izgubio još jedan vozač, Austrijanac Roland Ratzenberger.

Senna je tokom profesionalne karijere u tri navrata dolazio do šampionske titule, te je zabilježio 41 pobjedu i 65 pol pozicija, po čemu je dugi niz godina i držao rekord. 

Bio je jedan od omiljenih vozača u svijetu Formule 1, a isticao se po odličnim vožanjama u kišnim uslovima, zbog čega je i dobio nadimak "Kišni čovjek".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi