79 odustajanja prvog dana Dakara

79 odustajanja prvog dana Dakara

A. Beganović

Prvi dan najzahtjevnijeg automoto takmičenja – relija Dakar je iza nas. Već u prvom danu takmičenja čak 79 posada je moralo odustati.

U naizanimljivijoj kategoriji, automobilskoj, nakon prvog dana na prvom mjestu se nalazi posada u sastavu Nasser Al Attiyah (Katar) - Thorner (Švedska) koja je u svom Opelu na cilj stigla 137 sekundi ispred mnogo poznatije Volkswagenove posade Sainz (Španija) - Perin (Francuska).

U kategoriji motocikla prvi je Marc Coma (Španija) sa uvjerljivom prednosti od 22 minute ispred prvog pratioca Jaceka Czachora (Poljska).

U kategoriji kamiona holandski trojac Van Vliet - Vaanholt - Van Veenendaal nakon prvog dana ima prednost samo dvije sekunde ispred holandsko-bjeloruske posade, De Rooy - Colsoul - Van Melis.

U kategoriji quadova prvi je Cristophe Declerck (Francuska) sa 13 minuta prednosti ispred Jozefa Machaceka (Češka).

Reli Dakar nastavlja se danas etapom koja je duga čak 837 kilometara od Santa Rosa de la Pampe do Puerto Madryna.

2_etapa

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.