Adams slavio u Londonu za titulu šampiona

Red Bull X Fighters

Adams slavio u Londonu za titulu šampiona

Teme:

U subotu, na petoj stanici Red Bull X Fightersa u Londonu,  pred više od 18.000 gledalaca, Nate Adams je letio u susret novoj pobjedi.

Nate Adams pobijedio je u Lodonu nakon što je prošlogodišnji šampion, Mat Rebaud zbog teškog pada odustao od daljeg takmičenja i ispustio svaku šansu da odbrani titulu.

Dvanaest najboljih FMX-era užarili su publiku pred bivšom termoelektranom Battersea koja je nekada napajala energijom čitavu englesku metropolu. Pred početak takmičenja, čak četiri vozača imali su šansu da osvoje titulu ukupnog pobjednika u ovogodišnjoj Red Bull X Fighters turneji. Nate Adams (USA), Robbie Maddison (AUS), Eigo Sato (JPN) i Mat Rebeaud (SUI) ušli su u borbu u kojoj je pobjednik nosio sve, a nakon što je Rebaud poslije teškog pada i povrede odustao, a Sato eliminisan u četvrtfinalu u polufinalu su se sastali Robbie Maddison i Nate Adams.

Nate Adams bio je bolji u polufinalnom duelu, eliminisao Maddisona, a onda u finalu bez većih problema slavo nad sedamnaestogodišnjim rookijem, Levi “Rubber Kid” Sherwoodom sa Novog Zelanda.

Rezultati u Londonu:

1. Nate Adams (USA)
2. Levi Sherwood (NZL)
3. Dany Torres (ESP)
4. Robbie Maddison (AUS)
5. Jeremy Stenberg (USA)
6. Mat Rebeaud (SUI)
7. Eigo Sato (JPN)
8. Mike Mason (USA)
9. André Villa (NOR)
10. Thomas Pagés (FRA)
11. Adam Jones (USA)
12. Chris Birch (GBR)



Ukupni poredak World Tour 2009:

1. Nate Adams (USA)
2. Robbie Maddison (AUS)
3. Eigo Sato (JPN)
4. Mat Rebeaud (SUI)
5. Dany Torres (ESP)
6. Levi Sherwood (NZL)
7. Jeremy Stenberg (USA)
8. Cameron Sinclair (AUS)
9. Thomas Pagès (FRA)
10. André Villa (NOR)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.