Advokat porodice saopćio tužne vijesti o Schumacheru
Foto: EPA

Michael se ne može kretati

Advokat porodice saopćio tužne vijesti o Schumacheru

M. Šljivak

Prošle su gotovo tri godine od nesreće koju je legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher doživio na skijanju u Francuskoj.

Nijemac je dugo vremena bio u komi, a nakon buđenja je podrvgnut skupocjenim terapijama i svako malo dođu nove informacije o njegovom stanju.

Bilo je mnogo kontradiktornih izjava od stanju sedmostrukog prvaka svijeta, a sada se oglasio i njegov advokat Felix Damm.

Nije ništa skrivao od javnosti i saopštio je kako Schumacher nije u dobrom stanju.

"Ne može hodati. Ne može čak ni stajati uz pomoć terapeuta, ali uspijeva napraviti nekoliko koraka i podići ruku", rekao je Damm, te je dodao:

"Špekulacije da se ponovo može kretati su netačne. Takve izjave daju lažnu nadu ljudima koji ga vole i one nisu potrebne", dodao je advokat porodice Schumacher.

Legendarni vozač je teško povrijedio glavu na skijanju u Francuskoj u decembru 2013. godine i šanse za njegov potpuni oporavak su minimalne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi