Aktuelni prvak krenuo sa pole positionom

Bez obzira na povredu noge

Aktuelni prvak krenuo sa pole positionom

Aktuelni prvak MOTO GP klase Marc Marquez, ostvario je najbolje vrijeme u kvalifikacijama za prvu utrku sezone koja se vozi u Qataru. Marquez je iznenadio mnoge ponajviše zbog činjenice da je u Qatar stigao kao vozač koji je prije svega pet sedmica slomio nogu.

Pole position je osigurao u završnici pretekavši na prvom mjestu Alvara Bautistu koji je na kraju zaostao 57 stotinki. Vozač Repsol Honde je postavio krug 1:54.507, Bautista je prvi red izborio sa 1:54.564, dok je treći vozač tu Bradley Smith, Bitanac na Yamahi. Smith je imao vrijeme 1:54.601.

Na početku drugog startnog reda je Andrea Dovizioso, peti je Jorge Lorenzo, šesti Dani Pedrosa. Aleix Espargaro koji je bio najbrži na slobodnim treninzima, kvalifikacije je završio kao deveti. Razlog leži u činjenici da je Španac dva puta u kratkom razdoblju pao sa motora.

U Moto2 klasi društvo predvodi Esteve Rabat (2:00.081), Sandro Cortese je drugi, Japanac Takaagi Nakagami treći, sva trojica na Kelexu. U ovoj klasi vidjeli smo također nekoliko neugodnih padova, čak je i Cortesa čiji je nastup danas pod upitnikom. U Moto3 klasi u prvom startnom redu u su Alex Rins, Alex Marquez i Jack Miller.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.