Al-Attiyah i Lopez pobjedinici treće etape Dakara

Al-Attiyah i Lopez pobjedinici treće etape Dakara

A. Haznadarević

Na trećoj etapi Relija Dakar, voženoj od Piska do Naske u Peruu, najbolja vremena  ostvaruli su Nasser Al-Attiyah iz Dakara kod automobilista, te  Čileanac Francisco Lopez u konkurenciji motociklista. 

Al-Attiyah, pobjednik Dakara iz 2011. godine, je slavio u  vremenu od 2:30:14 sata, ispred vozača Robbyja Gordona i branioca titule Stefana Peterhansela, koji se ponovo pratio na čelo ukupnog poretka. 

 

Lopez je do pobjede na svom KTM motoru na 343 kilometara dugoj etapi došao u vremenu od 2:37:57 sata. On je na kraju imao minut prednosti u odnosu na Portugalca Paula Gonsalveza, dok je treći bio aktuelni šampion Cyril Despre. 

 

Despre je preuzeo vodstvo nakon treće etape od Španca Joana Barrede, koji je etapu završio tek kao 44, 

 

Dakar se nastavlja danas  etapom dugom 718 kilometara za motocikiste, odnosno kilometer kraćom za automobiliste, od Naske do Arekipe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.