Al-Attiyah morao odustati
Hummer nije funkcionisao kako se očekivalo

Nakon svega devet etapa

Al-Attiyah morao odustati

M. Maksimović

Prošlogodišnji pobjednik Dakara Nasser Al-Attiyah definitivno neće odbraniti naslov pobjednika. Al-Attiyah je iz etape u etapu imao sve više problema sa Hummerom i na kraju je odlučio odustati.

U devetoj etapi, njegov Hummer je imao velikih problema, mehanički kvar je bio teže prirode pa je branitelj naslova odustao. U trenuktu odustajanja, Al-Attiyah je držao šesto mjesto ukupnog poretka.

Za one koji ne znaju, Nasser Al-Attiyah se bavi streljaštvom te je do sada u svojoj karijeri osvojio dvije zlatne medalje na Azijskim igrama u Skeetu, a u svjetskom rally prvenstvu je prisutan od 2004.godine. Prošle godine je Al-Attiyah slavio kao vozač Volkswagen, dok je godinu ranije završio na drugom mjestu u kupnom poretku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.