Al-Attiyahu etapa i vodstvo
Volkswagen ima jasne namjere

Vožena druga etapa Dakkara

Al-Attiyahu etapa i vodstvo

M. Maksimović

Drugog dana ovogodišnjeg relija Dakkar, vožena je etapa od Cordobe do La Rioje duga 355 kilometara. U konkurenciji motociklista prvi je ciljem prošao Francuz David Fretigne u vremenu 3 sata 59 minuta 20 sekundi, dok je u konkurenciji automobila najbrži bio Nasser Al-Attiyah iz Katara koji vozi Volkswagen Touareg zajedno sa suvozačom Timom Gottschalkom.

Fretigne je etapu završio 43 sekunde prije drugoplasiranog Davida Casteua, dok je treći bio Marc Coma sa minutom i 8 sekundi zaostatka. Francuz David Casteu je zadržao vodstvo u ukupnom poretku, sa prednošču od 2 minute i 10 sekundi u odnosu na Cyrila Despresa. Pobjednik druge etape, David Fretigne se probio na treće mjesto ukupnog poretka sa 2 minute i 14 sekundi zaostatka.

Nasser Al-Attiyah i Timo Gottschalk su krenuli jako, pu se u cilju našli u vremenu 4:01.55.
Posadi Volkswagena je bio najbliži Francuz Guerlain Chicerit u BMW-u X3. Postava u BMW je zakasnila minutu i 8 sekundi. Nakon uspješne etape, Al-Attiyah se probio na prvo mjesto ukupnog poretka, drugi je Carlos Sainz sa minutom i 19 sekundi, a tu je Stephane Peterhansel koji je trenutačno dvije minute i 30 sekundi u ''plusu''

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.