Albers napustio Caterham

Samo par mjeseci po imenovanju

Albers napustio Caterham

Christijan Albers nije previše vremena proveo na čelu jedne od najlošijih F1 ekipa, Caterhamu. Prije same utrke u Monzi Albers je preko saopštenja informisao javnost o tome kako napušta ekipu u koju je stigao u julu mjesecu nakon što je konzorcij švicarskih i istočnoevropskih investitora kupio ekipu od Tonija Fernandesa.

Tada je na mjesto šefa ekipe postavljen bivši Spykerov vozač Cristijan Albers, a na mjesto izvršnog direktora dolazi Manfredi Ravetto. Upravo će Ravetto zamijeniti Albersa.

“Tokom prethodnih nekoliko mjeseci sam učinio sve kako bi preuzimanje Caterham F1 tima prošlo što bezbolnije i da naši zaposleni, sponzori i novi investitori budu zadovoljni. Radili smo paralelno na restruktuiranju tima i bolidu kako bi on brži na stazi. Vjerujem da smo udarili dobre temelje za budučnost. Ekipu napuštam iz privatnih razloga, želim biti više sa svojom porodicom " napisao je Albers.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.