Alexander Rossi pregovara sa Haasom

Domaći vozač u američkoj ekipi

Alexander Rossi pregovara sa Haasom

Mladi vozač Alexander Rossi je potvrdio kako trenutačno pregovara sa Geneom Haasom oko dolaska u njegovu F1 ekipu koja bi trebala biti spremna do 2016.godine. Rossi je prije utrke u Mađarskoj prešao u ekipu Marussije gdje je također dobio ulogu testnog vozača, istu koju je imao u Caterhamu.

" Gene Haas je osoba koja je posvećena do kraja projektu Formule 1 i želi je približiti što više Amerikancima. Formula 1 svake godine raste u mojoj zemlji i podrška je sve veća i veća. Vjerujem kako će ljubitelji Formule 1 biti oduševljeni kada budemo imali svoju ekipu u F1 prvenstvu. Razgovorali smo i kod Genea sam vidio veliku želju da u svojoj ekipi ima domaćeg vozača. Ako se pruži prilika, ja ću ponudu prihvatiti sa oduševljenjem jer ipak je moj cilj Formula 1 " kaže Rossi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.