Allan McNish se povlači

Trostruki pobjednik 24 sata Le Mansa

Allan McNish se povlači

Škotki vozač, trostruki pobjednik legendarne utrke 24 sata Le Mansa. Allan McNish odlučio je da se povuče sa staze. Dugogodišnji vozač Audija posljednji naslov je osvojio ove godine u novembru kao vozač Audi Sport Teama u World Endurance prvenstvu.

McNish je karijeru naravno počeo kao vozač kartinga, zajedno sa Davidom Coulthardom. Već 1988. godine je nastupao u Formuli Opel Lotus, nakon čega slijedi britanska Formula 3 sve do 1995.godine. Na jednoj od utrka u Donington Parku dogodila se nesreća u kojoj je jedan od gledalaca poginuo. Od 1997.godine McNish je počeo nastupati na utrkama 24 sata Le Mansa, a već sljedeće je u Porscheu bio pobjednik.

Ukupno je u karijeri slavio tri puta, ove godine sa Kristensenom i Duvalom. Pored toga Allan je tri naslova osvojio i u američkoj Le Mans seriji. Pored toga, McNish je vozio dvije godine Formulu 1, dok je jednu godinu proveo u DTM-u.

" Morate pronaći pravi trenutak i mislim da je to ovaj. Osvojio sam gotovo sve što sam mogao, sada dolaze novi automobili, nova pravila, koja traže veliku predanost. Ja sam odlučio reći dosta jer želim raditi neke druge stvari u životu" rekao je danas škotski vozač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.