Allison: Nedostaje nam koordinacije

Tehnički direktor Ferrarija upozorava

Allison: Nedostaje nam koordinacije

Tehnički direktor Ferrarija, James Allison smatra kako je njegov ekipi u ovom trenutku najvažnija kordinacija unutar same ekipe. Prije svega Allison tu misli na sektor koji je zadužen za šasiju, odnosno motor. Upravo je sam Alison stigao u Ferrari kako bi između ostalog ova dva sektora " približio " .

" Moja uloga je da se pobrinem kako bi odjeljenja radila koordinirano, kako bi njihovi programi bili usaglašeni, kako bi ciljevi bili isti. Tek kada to imamo, onda se možemo okrenuti problemu i vremenu koje imamo na raspolaganju do krajnjeg roka. Možda to u ovom trenutku kada se priča tako izgleda grubo, ali je važna stvar da su te dvije stvari dobro iskordinirane. Mi u ovom trenutku imamo bolid koji nema snagu onih koji su ispred nas, nemamo potisak i poprilično smo teški za vožnju. Uz to, zadnji dio bolida je nestabilan, zato bez obzira što imamo vozače koji su pažljivi sa gumama naši bolidi troše gume brže nego što bi trebali. Mi smo u situaciji da moramo povlačiti određene poteze sa kojima stižu male ali i velike promjene " dodao je Allison

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.