Alonso: Kockali smo se sa gumama, išli smo na pobjedu

U Ferrariju prezadovoljni

Alonso: Kockali smo se sa gumama, išli smo na pobjedu

"Bravo, bravo, bravo" odjekivalo je u slušalicama Fernanda Alonsa nakon što je prošao ciljem u Mađarskoj. Nije pobjedio, nije osvojio niti naslov, ali u Ferrariju nisu krili oduševljenje ostvarenim.

Alonso je odradio odličnu utrku, pet krugova prije kraja je držao prvo mjesto, ali niti gume, niti bolid nisu izdržali u naletu Red Bulla. Ako nije mogao zadržati Ricciarda, Alonso je zaustavio dva Mercedesa iz sebe što svakako nije mala stvar za Ferrari ove godine. Fernando je dva puta bio na postolju, drugo mjesto u Mađarskoj je najbolji rezultat njegove ekipe ove sezone.

"I ovaj vikend je bio težak za nas, uostalom kao i cijela dosadašnja sezona. Drugo mjesto u ovom trenutku predstavlja ugodno iznenađenje za nas. Danas smo se odlučili kockati sa gumama, išli smo na pobjedu i bili smo blizu. Bez obzira što nismo pobijedili, smatram da smo odradili odličan posao i jako sam ponosan na cijelu ekipu. Danas su se tokom utrke događale stvari koje mogu situaciju zakomplikovati, ali mi smo iskoristili svoju priliku i iskustvo. Nadam se da će do kraja sezone biti još ovakvih utrka i postolja za nas", izjavio je Fernando Alonso.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.