Alonso: Kvar na volanu je kriv za nesreću

Španac prvi put progovorio o nesreću koju je doživio

Alonso: Kvar na volanu je kriv za nesreću

Fernando Alonso je dobio definitivno odobrenje FIA-inih doktora za nastanup na VN Maleziji. Španac je propustio nastup na VN Australije zbog nesreće koju je doživio tokom predsezonskih testiranja u Barceloni.

Danas se Fernando prvi put pojavio pred novinarima nakon nesreće i prvi put je javno pričao o tome šta se dogodilo na stazi.

"U sredini trećeg zavoja smo imali problema sa volanom, koji se zaglavio u desno. Sve što sam mogao napraviti bilo je da kočim, odnosno uspio sam prebaciti brzinu iz treće u petu. Jasno da posrijedi problem sa bolidom, ali u tom trenutku prikupljanje podataka u tom području nije bilo usavršeno, zato nismo imali pravi odgovor na pitanje šta se dogodilo" pojasnio je Alonso.

Istovremno, Španac je pojasnio kako priče da je prilikom udarca u zid izgubio svijest i kako je ostao bez pamćenja jednostavno ne stoje.

"Sjećam se svega. Znam da je bio sunčan dan, prije same nesreće je Vettel sijekao šikanu, zato me je propustio naprijed. Nakon udarca u zaštitnu ogradu jedno vrijeme sam strugao, a onda sam isključio radio i glavni osigurač. U tom sam trenutku bio savršeno svjestan svega. Bez svijesti sam ostao tek tek u hitnoj pomoći ili u klinici na stazi. To se dogodilo zbog lijekova koje sam dobio za transport helikopterom" istakao je Alonso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.