Alonso najbrži na početku vikenda u Šangaju

I Ferrari malo na vrhu poretka

Alonso najbrži na početku vikenda u Šangaju

Malo iznenađenje u ovom trenutku svakako jeste, bez obzira što nije garancija nekog velikog rezultata niti u kvalifikacijama niti u samoj utrci.

Fernando Alonso u Ferrariu je imao najbolje vrijeme na prvom slobodnom treningu za VN Kine. Alonso nije previše vremena proveo na stazi, ali je 20 krugova bilo dovoljno da Španac ostane na kao jedini vozač koji se spustio ispod 1:40 (1:39.783).

Za razliku od Alonsa, Kimi Raikkonen se na stazi prvi put pojavio nakon nešto više od pola sata kako bi odradio instalacijski krug. Nešto kasnije pojavila se informacija kako Finac ima problema sa servo uređajem i njegov ponovni izlazak na stazu je bio pod upitnikom.

To se i dogodilo, pa je u završnici Alonso na svom Ferrariu tetsirao neke nove dijelove, ali i gume.
Najbliži Alonsu je bio Nico Rosberg sa 1:40.181. U ranoj fazi pvog slobodnog treninga Nico je u jednom trenutku držao i prvo mjesto, gdje je ostao nakon pola sata.

Daniel Ricciardo je bio treći sa 1:40.772, iza njega slijede Jenson Button i Nico Hulkenberg. Lewis Hamilton je bio osmi Vettel deveti, Massa deseti. Giedo van der Garde je vozio za Sauber, Felipe Nasr za ekipu Williamsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.