Alonso najbrži na prvom slobodnom treningu

Desetinku ispred Hamiltona

Alonso najbrži na prvom slobodnom treningu

Fernando Alonso je imao najbolje vrijeme na prvom slobodnom treningu u Singapuru. Vozač Ferrarija je na kraju imao desetinku bolje vrijeme od Lewisa Hamiltona. Treće mjesto pripalo je Nici Rosberg, dok su se u društvu najboljih pet našla i dva bolida Red Bulla, Sebastian Vettel i Daniel Ricciardo.

Hamilton je bio prvi vozač koji je nakon instalacionih krugova krenuo po najbolje vrijeme, Britanac je išao 1:51.934, dok je Rosberg uzvratio sa dvije desetinke boljim vremenom. Kako je trening odmicao tako su se spuštala vremena, prvi koji je išao ispod 1:51 bio je aktuelni svjetski prvak. Vettel je vozio 1:50.411 krug, dok je Alonso došao na drugo mjesto. Nakon pola sata društvo je predvodio Vettel, Alonso je bio drugi, Rosberg treći.

Uslijedila je pauza nakon koje Rosberg se spušta na 1:49.205, ali je vrlo brzo Hamilton uzvratio. Na kraju je nekih 26-27 minuta prije kraja treninga Fernando Alonso došao na vrh sa 1:49.056 i tu je ostao do kraja.

U samoj završnici Vettel je imao problema sa motorom što može za Red Bull predstavljati veliki problem ukoliko bude morao uzeti novi, šesti. Raikkonenu su se zapalile kočnice, pa su mehaničari morali koristiti aparate za gašenje požara, dok je Jean - Eric Vergne otišao sa staze u završnici i to zbog zdravstvenih problema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.