Alonso nakon nesreće bio bez svijesti

Nastup u Australiji pod upitnikom

Alonso nakon nesreće bio bez svijesti

Od trenutka kada se dogodila nesreća Fernanda Alonsa prošle nedelje u Barceloni, puno stvari je bilo nejasno. Iz McLarena su uporno ponavljali kako se ništa opasno nije dogodilo, ali je Fernando tri ostao u bolnici.

Kako se bliži utrka u Australiji, sve se glasnije priča o tome kako bi čak Španac mogao propustiti prvu utrku sezone. U Barceloni se novinarima po prvi put nakon nesreće obratio Ron Dennis koji je priznao da je nakon udarca Alonso izgubio svijest.

"Fernando je na kratko izgubio svijest ali treba znati da su g sile prilikom same nesreće bile su
gotovo dvostruko manje unutar kacige nego na bolidu. Ja u ovom trenutku ne mogu reći da li će Fernando nastupiti na VN Australije, doktori će dati zadnju riječ. Za sada doktori ne mogu reći sa sigurnošću da li će Fernando voziti u Australiji. Ono što je našem vozaču potrebno u ovom trenutku to je mir. Ono što njega očekuje su potrebni testovi koje mora obaviti. Mi kao ekipa nećemo ići protiv doktora" istakao je Ron Dennis.

Nakon presice Rona Dennisa po prvi put se pojavila i snimka nesreće na kojoj je vidljivo kako je nesreća bila sve samo ne bezazlena. Nakon udarca Alonso je ostao bez svijesti nekoliko minuta te nije reagovao na pozive putem radija. Sudije i dotkori su po dolasku na mjestu nesreće vidjeli uključen medicinski senzor koji ukazuje na težinu nesreće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.