Alonso: Ne želim da se mučim, želim da pobjeđujem
EPA

Izjava vozača McLarena

Alonso: Ne želim da se mučim, želim da pobjeđujem

E. Ganibegović

Fernandu Alonsu ugovor sa McLarenom ističe na kraju godine, pa tako njegova budućnost još nije sasvim poznata.

Naime, Alonso je izjavio da će odluku o tome gdje, ali i šta će voziti, donijeti tek pošto se o budućnosti izjasni i njegov tim.

Dvostruku svjetski šampion je najavio da će ovog mjeseca donijeti odluku da li će ostati ili preći u neki drugi tim. 

"Da, imam brojne opcije i sve su vrlo dobre. Treba samo da budemo strpljivi i sačekamo nekoliko sedmica. Kao što sam i rekao, razmisliću o tome šta je najbolje da uradim i šta god da bude moja odluka biće donesena iz želje da pobjeđujem. Ne želim da se mučim, da budem među najboljih deset ili 15. Analaziriam sve opcije i kao što sam isticao F1 je moj prioritet i sačekaću da se odlukom, ako ona bude u vezi sa promjenom kategorije. Želim i timu da dam vremena, želim da pokažem lojalnost u tom smislu i da ne donesem odluku dok oni ne donesu svoju. Želim da sačekam", istakao je Španac.

U generalnom poretku Alonso je 15. ove sezone, a naredna trka je Velika nagrada Singapura.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi