"Alonso nije imao sreće u pojedinim utrkama"

Smatra Norbert Haug

"Alonso nije imao sreće u pojedinim utrkama"

E. Ganibegović

Nekadašnji motorsportski šef Mercedesa Norbert Haug smatra kako je Fernando Alonso mogao imati više naslova, ali da nije bilo pogrešnih odluka i prije svega pehova.

Haug imzeđu ostalog kaže kako je Alonso mogao imati pet ili šest naslova.

"Alonso je nejverovatan vozač, međutim mnogo puta se našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme", rekao je bivši šef Mercedesa, a zatim istakao:

"Mogao je do sada imati pet ili šest naslova. Prije svega, mogao ga je osvojiti i 2007. godine, da nekim slučajem nije blokirao Hamiltona u boksu u kvalifikacijama za VN Mađarske. Pole pozicija mu ne bi bila oduzeta i tako bi osvojio taj jedan bod koji mu je na kraju nedostajao da sebi i svom timu donese naslov."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti