Alonso: Podijum za Domenicalia

Prvo postolje za Ferrari ove sezone

Alonso: Podijum za Domenicalia

Fernando Alonso je napokon dohvatio postolje ove sezone. I to u trenutku kada je samo nekoliko dana prije utrke, Ferrari promijenio šefa tima. Međutim, već u petak je Ferrari pokazao određene pomake koji kao da su najavili dobar rezultat u nedelju.

Jer, realno u ovom trenutku, treće mjesto je dobar rezultat kako za Alonsa tako i za Ferrari. Ispred sebe su imali dva Mercedesa, iza sebe dva bolida Red Bulla što također nije za odbaciti.

Rezultat ostvaren u Kini posvećujem Stefanu  Domenicaliju, jer je on odradio puno posla još od jula mjeseca prošle godine. Napravili smo mali iskorak, smanjili smo zaostatak za liderima, ali nas čeka još dosta posla i moramo nastaviti u ovom ritmu. Nakon Kine se osjećamo malo više konkurentni, realno mjesto na postolju je malo iznenađenje za nas. Nismo imali onakav start sezone kakav smo planirali ali je bitno da stvari idu na bolje " poručio je Alonso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.