Alonso: Povratak nekih pravila pokazuje gdje je Formula 1

Španac komentarisao najavu promjena pravila

Alonso: Povratak nekih pravila pokazuje gdje je Formula 1

Jedan od prvih vozača koji se oglasio nakon što su najavljene promjene pravila za narednu i 2017. godinu je Fernando Alonso. Španac je istakao kako velike promjene koje su najavljene samo pokazuju kako je Formula 1 poteklih godina išla u pogrešnom pravcu.

" Očekujemo promjenu pravila ili bolje rečeno povratak nekih koja su bila na snazi prije prije sedam ili osam godina, a to znači da smo zadnjih četiri ili pet godina išli u krivom smjeru.  Inženjeri su u Maleziji ove godine napravili izračun koji je pokazao da bi ovogodišnji pobjednik utrke na Sepangu mogao biti šest krugova sporiji u odnosu na pobjednika VN Malezije iz 2006. – dakle, prestigao bi ga šest puta za čitav krug. Valjda vam to sve govori. Reakcija ljudi na tribinama je vidljiva. Sada kada bih ja mogao, napisati na papir poredak za utrke u Austriji i Kanadi možda nećeu pogoditi jednog ili dva vozača " tvrdi Alonso koji vjeruje da će povratak nadolijevanja goriva ipak malo stvari promijeniti.

" To će vjerojatno otvoriti nekakvu vrstu razmišljanja oko strategije koja bi vam mogla pomoći u nekim utrkama. Sjećam se kako sam ja stigao do pole positiona s polovicom količine goriva koje su imali drugi vozači " dodao je Alonso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.