Alonso propušta trku u Monte Carlu

Nada se 'trostrukoj kruni'

Alonso propušta trku u Monte Carlu

Uz podršku McLaren-Honde, Fernando Alonso će da ispuni svoj dugogodišnji san i učestvuje u trci Indianapolis 500.

On će na ovoj legendarnoj trci da vozi automobil tima Andretti, koji će biti brendiran kao da je riječ o McLarenovom bolidu Formule 1.

Zbog ovog događaja, Fernando Alonso će propusiti trku F1 u Monte Carlu, koja je na rasporedu 28. maja. Za sada još nije poznato ko će ga zamijeniti u timu McLarena, ali se nagađa da bi to mogao da bude Jenson Button, svjetski šampion Formule 1 iz 2009. godine.

Alonso je izjavio da mu je san da objedini 'trostruku krunu' - pobjeda u Monte Carlu (F1), Indy 500 i Le Mansu. To je do sada uspjelo samo jednom vozaču, Grahamu Hillu.

Iako nema iskustva u trkama kao što je Indy 500, Alonso je uvjeren da može da napravi dobar rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi