Alonso propušta VN Australije

Nakon nesreće tokom testiranja

Alonso propušta VN Australije

M. Skaka

Vozač McLarena, Fernando Alonso propustiće otvaranje sezone na Velikoj nagradi Australije 15. marta.

Alonsa su nakon nesreće koja se desila 22. februara ljekari savjetovali da se ne izlaže riziku, te on neće nastupiti u Austrailiji. Lejakrski tim McLarena naglašava da Alonso nije povrijeđen, ali da ipak postoji opasnost od drugog potresa.

Druga povreda u trenutku dok se pacijen oporavlja od ranije povrede može imati ozbiljne posljedice, čak i komu ili smrt, naglasili su ljekaru.

Alonsa će na Velikoj nagradi Australije zamijeniti rezervni vozač Kevin Magnussen.

Podsjetimo, Alonso je izgubio kontrolu nad bolidom pri brini od 2015 km/h u Barceloni. Udario je u zid i pretrpio dva udara u glavu nakon čega je transportovan helikopterom u bolnicu gdje je proveo tri noći.

Nakon toga je na YouTube postavio video u kojem je izjavio da se osjeća potpuno dobro, te da se raduje povratku na stazu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.