Alonso: Vjerujem da možemo biti treći na kraju

Glavni konkurent je Williams

Alonso: Vjerujem da možemo biti treći na kraju

Iako je situacija daleko od idealne, Fernando Alonso je uvjeren kako će njegova ekipa na kraju završiti na trećem mjestu u poretku konstruktora.

Glavni konkurent je Williams koji trenutno ima 187 bodova, devet više od Ferrarija. Ferrariju bi treće mjesto trebao biti neki minimum minimuma u ovakvoj situaciju, dok je Williams u poređenju sa predhodnim godinama napravio značajan pomak. Treće mjesto donosi na kraju veći udio u zaradi od prodaje televizijskih prava, što je za Williams puno važnije nego za Ferrari.

" Ferrari je puno više od obične ekipe. Protiv Williamsa moramo biti spremni na borbu do posljednjeg kruga jer u igri je puno bodova. U posljednjoj utrci se osvajaju dvostruki bodovi i to je velika prilika za moju ekipu. Uvjeren sam da ćemo na kraju završiti na trećem mjestu. Iza nas su Monza i Spa naše najlošije utrke, koje su za Williams bile najbolje " mišljenja je Alonso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.