Alonso: Vjerujem u jak Ferrari naredne godine

Bivši vozač o bivšoj ekipi

Alonso: Vjerujem u jak Ferrari naredne godine

Posljednju vozačku titulu Ferrari je proslavio 2007. godine (Raikkonen), posljednja pojedinačna bila je Alonsova u Španiji prošle godine, konstruktorska titula 2008. godine.

Odnosi sa relaciji Ferrari - Fernando Alonso su zahladnjeli tokom sezone, pa je Španac nakon pet provedenih odlučio napustiti ekipu. Bez obzira na to, Španac vjeruje u bolje dane ekipe iz Maranella.

" Ferrari je imao problema proteklih godina sa bolidom, nekada sa aerodinamikom, nekada sa motorom, ali to je ekipa koja ima odlične ljude, jake resurse, koja će posebno motivisana ući u narednu sezonu. Do sada je uglavnom Ferrari bio favorit uglavnom na početku sezonu, ali ovaj put mislim da će naredne sigurno biti jaki " kaže Fernando Alonso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.