Amerikanci žele utrku u Las Vegasu

Bernie čeka garanciju

Amerikanci žele utrku u Las Vegasu

Amerikanci već duže vremena uporno pokušavaju aktivirati još jednu stazu u F1 kalendaru pored utrke u Austinu. Dugo vremena se pričalo o stazi u New Jerseyu, ali taj projekat nije do kraja realizovan.

Sada se priča o utrci u Las Vegasu koja bi bila kopija VN Monte Carla, jer bi staza prolazila kroz centar Las Vegasa.

" U Vegasu kažu da su spremni za organizaciju utrke, ali još nema potrebna garancije. Nažalost, mi imamo puno gradova i država koje su žele utrku Formule 1, ali ne mogu da je organizuju " kaže Bernie Ecclestone.

U istoriji, samo su dvije utrke Formule 1 vožene u Las Vegasu, 1981. i 1982. godine. Na prvoj je slavio Michele Alboreto, na drugoj, ujedno i posljednjoj Alan Jones. Staza je bila postavljena u blizini legendarnog
Caesars Palacea. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.