Arrivabene i Vettel zadovoljni ostvarenim Ferrarija u Kini

Treće i četvrto mjesto Ferrarija u Šangaju

Arrivabene i Vettel zadovoljni ostvarenim Ferrarija u Kini

Sebastian Vettel je završio na trećem mjestu, Kimi Raikkonen četvrti. U prošloj sezoni bi ovakav rezultat bio ravnopravan pobjedi, znaju to dobro u Ferrariju, pa danas nisu bili pretjerano nezadovoljni. Maurizio Arrivabene je rekao da su ovakav rezultat na kraju i očekivali.

"Očekivali smo brz i jak Mercedes. Mi smo se odlučili da pratimo razvoj situacije sa određene udaljenosti i da pokušamo iskoristiti bilo kakvu priliku koja nam se ukaže. Priliku nismo imali, na kraju su se stvari razvijale onako kako smo i očekivali. Mi smo svoj cilj ispunili" pojasnio je Maurizio Arrivabene. Niti Sebastian Vettel nije bio previše razočaran.

"Bili smo brzi na mekoj komponenti, mogli smo zaprijetiti Mercedesu. Onda smo se odlučili ranije uzeti
srednje - tvrdu komponentu, ali su Rosberg i Hamilton bili prebrzi na istoj i uspjeli su nam pobjeći. Mi smo
stigli bez većih problema do postolja što je dobar rezultat za nas, veoma sa zadovoljan. Mi moramo nastaviti raditi, približavati se Mercedesu sve do tačke kako bi smo postali prava prijetnja u jednom trenutku" dodao je Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti