Arrivabene želi aktivnije učešće Roryja Byrnea

Provjereno dizajnersko ime

Arrivabene želi aktivnije učešće Roryja Byrnea

Teme:

Legendarni Ferrarijev dizajner Rory Byrne, jedan od ključnih osoba u vrijeme vladavine Michaela Schumachera ponovo je aktivan u Maranellu. Byrne je bio tu i prošle godine, ali očito da njegovi savjeti i nisu bili posebno uvažavani.

Međutim, kompletna upravljačka i tehnička struktura se promijenila, pa bi Byrne mogao sada dati puno više. U ovom trenutku je njegova uloga povezana sa podrškom Simoneu Resti novom Ferarijevom dizajneru.

"Ja sam lično razgovarao sa Roryjem i uvjerio sam ga da je njegov entuzijazam potreban našem timu. Zbog toga sam tražio od njega da više bude uključen u rad naše ekipe. Kada vidite čovjeka sa njegovih godina, sa njegovim dostignućima, koji brzo jede u restoranu, govoreći kako ga čeka dosta posla, onda shvatite o kakvoj osobi se radi", naglasio je Maurizio Arrivabene.

Rory Byrne je diplomirao 1964. godine, prvi bolid je dizajnirao početkom 70-tih godina. U Englesku je došao 1972. godine, četiri kasnije počinje sarađivati sa Tedom Tolemanom za čiju ekipu radi kao dizajner bolida. U Ferrariju je od 1996. godine.

Već tamo 1999. godine sa Ferrarijem je osvojio konstruktorsku titulu, prvu nakon 17 godina. Ta titula bila je svojevrsna najava dominacije ove ekipe u narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.