Australac vodi glavnu riječ
Ryan Briscoe

Pet utrka prije kraja Indy car serije

Australac vodi glavnu riječ

M. Maksimović

Australac Ryan Briscoe vodeći je u ukupnom poretku Indy car serije nakon 12 utrka. Ryan je sezonu otvorio pobjedom na ulicama St. Petersburga, a drugu ovosezonsku upisao je 1. avgusta u Kentuckyju i sada ima osam bodova više ispred Scotta Dixona.

Pet utrka prije kraja rećeplasirani Dario Franchitti ima 11 bodova manje od Briscoea što garantuje uzbudljiv nastavak sezone.

U posljednjoj utrci Ryan Briscoe je ostvario pobjedu, drugi je bio Ed Carpenter, treći Tony Kanaan dok su najveći Ryanovi konkurenti završili utrku izvan prvih pet. Scot Dixon je bio sedmi, Franchitti šesti.
U dosadašnjoj Indy karijeri Briscoe je najbolji rezultat ostvario prošle godine kada je u ukupnom poretku zauzeo peto mjesto sa 447 bodova i tri ostvarene pobjede. Do kraja sezone se vozi još pet utrka, a naredna je već ovog vikenda u Ohaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.