Barbosa osigurao pobjedu Action Express Racingu u Daytoni

Teška nesreća obilježila utrku

Barbosa osigurao pobjedu Action Express Racingu u Daytoni

João Barbosa, Christian Fittipaldi i Sébastien Bourdais, vozači ekipe Action Express Racing Teama, pobjednici su ovogodišnjeg izdanja utrke 24 sata Daytone. U konkurenciji prototipova, Action Express Racing je slavio ispred Wayne Taylor Racing Teama za koji su vozili braća Jordan Ricky Taylor odnosno njihov otac Wayne koji se za ovu utrku vratio iz penzije.

Pored familije Taylor u ovoj ekipi je bio i Max Angelelli koji je u završnici vodio borbu protiv Barbose. Na kraju je Angelelli zaostao manje od dvije sekunde. Odluka o pobjedniku utrke pala je nakon posljednjeg restarta utrke. Treće mjesto zauzela je posada Action Express Racinga, ekipe koja je nastala nakon udruživanja Action Express Racinga i Alan Docking Racinga.

U vozačkoj postavi su se našla braća Burt i Brian Frisselle te John Martin Fabien Giriox. Ova postava je zakasnila za pobjednicima skoro 20 sekundi. Među prvih pet su se našli Richard Westbrook, Michael Valiante, Mike Rockenfeller (Spirit of Daytona Racing), odnosno Lucas Luhr, Klaus Graf, Alexander Brundle (Muscle Milk Pickett Racing.

Ovogodišnju utrku u Daytoni obilježila je teška nesreća nakon koje su dva vozača završila u bolnci. Radi se o Matteou Malucelliiju (Ferrari) i Memu Gidleyu. (Corvette prototip).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.