Barreda i Al-Attiyah predvode karavanu nakon četiri etape

Ovogodišnji reli stigao u Čile

Barreda i Al-Attiyah predvode karavanu nakon četiri etape

Četvrta etapa ovogodišnjeg Dakara označila je prelazak iz Argetnine u Čile. Učesnici su krenuli iz mjesta Chilecito u Argentini da bi se u Čileu našli preko graničnog prelaza Paso San Francisco. Specijal je bio dug 315 kilometara, etapa 594, s tim da su vozači kamiona imali nešto kraći specijal (174 km).

U konkurenciji motociklista etapa je pripala raspoloženom Špancu Joanu Barredi na Hondi. Barreda je imao dvije minute prednosti ispred Marca Come (KTM), dok je treći ciljem prošao lokalni heroj, Čileanac Pablo Quintanilla također na KTM-u. Nakon dvije etapne pobjede Barreda na vrhu poretka ima prednost od 12 minuta i 49 sekundi ispred Marca Come. Treći je i dalje Paulo Gonçalves.

Nani Roma se vratio u život u ovoj etapi. Njegov mini je ušao u cilj sa 2 minuta i 40 sekundi zaostatka za klupskim kolegom Nasserom Al-Attiyahom koji je osvojio još jednu etapu. Vozači Toyote Giniel de Villiers i Yazeed Al-Rajhi su završili na trećem odnosno četvrtom mjestu. Tokom ove etape velike probleme su imali Orlando Terranova pobjednik treće etape, ali i iskusni vozači poput Carlosa Sainza i Amerikanca Robbyja Gordona. Vodeći je i dalje Al-Attiyah koji ispred dvije Toyote, Villiers i Al-Rajhie ima osam odnosno 23,5 minuta prednosti.

U konkurenciji kamiona u vodstvu je i dalje Kamaz sa trojkom Mardeev - Belyaev - Svistunov. Oni imaju minutu i 57 sekundi prednosti u odnosu na Nikolaeva i 2,45 ispred Karginova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije