Barrichello karijeru nastavlja u brazilskoj Stock car seriji

Nije imao sponzore

Barrichello karijeru nastavlja u brazilskoj Stock car seriji

M. Maksimović

Rubensova avantura u IndyCaru nije dugo trajala, tek jednu sezonu. Brazilac je u svojoj prvoj sezoni vozeći za ekipu KV Racing Technologyja osvojio 12.mjesto ukupnog poretka, sedam utrka je završio među deset, dvije među pet što svakako nije loše.

Međutim, slično kao i u Formuli 1, pojavio se problem novca, Rubens Barrichello je trebao nastupati sa Simonom Pagenaudom u Schmidt-Hamilton Motorsports timu, ali nije pronašao sponzore.Na kraju je odlučio vratiti kući.Sljedeće će sezone nastupati u Brazilskoj Stock Car V8 seriji.

 

''Nakon više od dvadeset godina nastupanja po cijelom svijetu, predstavljanja svoje zemlje, došlo je vrijeme da se vratim kući.Bit ću bliže porodici i istovremeno ću se moći utrkivati'' kaže Brazilac. Prošle sezone su u ovoj Stock Car V8 seriji nastupali Ricardo Zonta, Antonio Pizzonia, Bruno Junqueira, Tony Kanaan. Vozilo se 12 utrka, a naslov prvaka je osvojio Cacá Bueno vozač Red Bull Racinga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.