Bautista: Bilo je važno napraviti dobro vrijeme u FP1

Nakon treninga

Bautista: Bilo je važno napraviti dobro vrijeme u FP1

E. Ganibegović
Teme:

Vozač Pull&Bear Aspar Team, Alvaro Baautista je imao sjajan prvi dan na VN Maleziji.

Španac je na prvom treningu zauzeo drugu poziciju, dok je na drugom bio nešto lošiji, ali bez obzira na to završio je na solidnom sedmom mjestu.

Bautista je nakon prvog dana rekao kako je rezultat veoma važan, a što se tiče vremena u Sepangu da se nikada ne može znati kakvo će ono bitno. 

"Danas je bio jedan tipičan dan u Maleziji. Pretežno je popodne kišovito. Ovo jutro smo pokušali dobro iskoristiti trening. Na početku je staza bila pola mokra pola suha, a na kraju su se uslovi poboljšavali i pokušavao sam se progurati prema vrhu. Znao sam da je važno imati dobro vrijeme ovog jutra jer su bile velike šanse da će kiša padati popodne i to se desilo", rekao je Španac, a zatim dodao:

"Ponovo sam se osjećao dobro na motoru. Za razliku od Australije gdje nikad nisam imao dobar osjećaj, ovdje se mnogo bolje osjećam."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije