Bautista vozi u čast Simoncellija

Honda Gresini se želi odužiti svom vozaču

Bautista vozi u čast Simoncellija

Fausto Gresini se nada da će Alvaro Bautista sa dobrim rezultatom na Phillip Islandu odati počast zvijezdi Honde Gresini, Marcu Simoncelliju.

Takozvani "Sic" je na ovoj stazi postigao svoj posljednji ikad podij u Moto GP karijeri. Na istom terenu će i Alvaro Bautista svu pažnju posvetiti ostvarivanju podija, kao što je to bio slučaj u Misanu (Italija) i na stazi Motegi u Japanu.

 

" Rezultat u Maleziji je bio pozitivan i daje nam samopouzdanje za ubuduće, iako moramo nastaviti raditi sa istim entuzijazmom da bi se mogli dokazati", rekao je Bautista.

 

" Volim Phillip Island zato što imam lijepe uspomene sa osvajanja titule 2006. godine u kategoriji 125cc. Trenutno nam je potreban stabilan motor na čemu moramo naporno raditi, razlog tome je brza staza u Australiji."

 

" Bilo bi lijepo kada bi odali počast Marcu sa dobrim rezultatom ovog vikenda. To bi nam dalo potrebnu energiju da se podignemo", dodao je menadžer tima, Fausto Gresini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.