Ben Spies propušta VN Australije

Yamaha ne želi tražiti zamjenu

Ben Spies propušta VN Australije

Yamaha je danas službeno najavila da Ben Spies neće nastupiti ove nedjelje na VN Australije koja se vozi na stazi Phillip Island, razlog tome je pad u Maleziji.

 

Spies je imao težak pad na Sepangu gdje su uvjeti za vožnju bili loši i rezultat toga su bila brojna odustajanja.

 

" Pretrage medicinskog osoblja na stazi su pokazale da nema ozbiljnije povrede, ali današnje provjere napravljene u Kuala Lumpuru otkrile su određena oštećenja, stoga je potrebna operacija", bilo je saopštenje iz Yamahe.

 

" Teksašanin će se sutra vratiti u USA, utorak 23. okotobra, da bi odradio operaciju ramena. Yamaha neće tražiti njegovu zamjenu zbog vremenskih ograničenja."

 

Spies je prethodno na Twitteru objavio da će propustiti utrku na Phillip Islandu.

 

" Imali smo tešku sezonu sa nevjerovatnom količinom loše sreće. Uvijek smo nastojali dati sve od sebe, moja namjera i namjera tima je bila da tako nastavimo. Imao sam jak udar u nedjelju, iz današnjih testova je jasno da imam ozljede za koje se hitno treba pobrinuti. Žao mi je zbog tima, do sad su uložili veliki trud, naša trenutna situacija nije onakva kako smo priželjkivali", izjavio je Spies. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.