Bianchi i dalje kritično

Montezemolo: To je vozač naše budućnosti

Bianchi i dalje kritično

Nakon što je Sky objavio informaciju kako je mladi Jules Bianchi kritično, isto je napravila FIA sa par sati zakašnjenja. Jedan od zvaničnika FIA-e je izjavio da je zdravstveno stanje Francuza i dalje nepromjenjeno, kritično.

Novinari SKY-a su znatno ranije objavili vijest kako je Bianchi i dalje kritično, da se bori za život te da ne diše samostalno nego da je na respiratoru. Uz to su potvrdili i da nije bilo druge operacije, o kojoj su francuski mediji također pisali.

U međuvremenu se oglasio i Luca di Montezemolo koji je istakao sve kvalitete ovog mladog vozača.

"On je bio rođen kod nas. To je bio vozač naše budućnosti. Bio je u našim planovima, sigurno za mjesto
u trećem bolidu. On bi bio savršen za ekipu Ferrarija. Svi čekamo dobre vijesti iz Japana. Na stazi Suzuka nešto nije funkcionisalo kako treba. I ranije smo imali utrka po kiši kada je bilo puno vode na stazi ali se nikada nešto ovako strašno nije desilo. Moramo spriječiti da se ovakve stvari ne događaju u budučnosti ," naglasio je Montezemolo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti