Bianchi ima difuznu aksonalnu povredu mozga

Oglasila se po prvi put porodica Julesa Bianchi

Bianchi ima difuznu aksonalnu povredu mozga

Kako je bilo i najavljeno, po prvi put nakon teške nesreće i dolaska u Japan, oglasila se saopštenjem i porodica nesretnog Francuza.

" Jules se nalazi na odjelu intenzivne njege. Prilikom sudara je pretrpio difuznu aksonalnu povredu mozga. Stabilno je, ali i dalje u kritičnom stanju. Medicinsko osoblje pruža najbolju moguću njegu i njima smo posebno zahvalni za sve što su uradili do sada. Ovdje u bolnici su profesori Gerard Saillant, predsjednik FIA-ine doktorske komisije, i Alessandro Frati, neurohirurg univerzitetske bolnice La Sapienza iz Rima koji je tu došao na traženje ljudi iz Ferrarija. Ovo su vrlo teški trenuci za našu porodicu, poruke podrške i simpatija za Julesa iz cijelog svijeta izvor su velike utjehe za nas " napisali su između ostalog u zvaničnoj izjavi članovi porodice i ekipe Marrusia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.