BMW se možda vrati u Formulu 1

Upravni odbor razmatra povratak u F1

BMW se možda vrati u Formulu 1

Kompanija BMW je u svijetu Formule 1 prisutna od 1952. godine, kao dobavljač motora i šasije do 1968.godine. Novi povratak na scenu stiže 1981. godine, opet kao dobavljač motora, kasnije slijedi saradnja sa Williamsom odnosno Sauberom koja će potrajati do 2009. godine.

Najbliži konstruktorskoj tituli BMW je bio 2007. godine kada su za ekipu vozili Heidfeld i Kubica dok je jednu utrku (USA) odradio i Vettel. I saradnja sa Williamsom je BMW osigurala dva druga mjesta u poretku 2002. odnosno 2003. godine.

Iz svijeta Formule 1, BMW se povlači 2009. godine. Pet godina kasnije opet se priča o povratku ove kompanije u Formulu 1. Jedan od razloga eventualnog povratka leži u činjenice da su se pravila od tada do danas poprilično izmijenila.

" Upravni odbor BMW-a će u maju razmatrati odluku o povratku u Formulu 1 već 2015. godine. Promoter ovog projekta biće Steven Althaus koji je direktor marketinga BMW-a. Neki inženjeri su pratili predsezonska testiranja, pratili su utrke uživo kako bi sakupili što više informacija. Povratak njemačkog proizvođača mogao bi dati krila Formuli 1 na tehničkom i ekonomskom planu " stoji u saopštenju ove kompanije.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.