Bottas definitvno ostaje u Marcedesu
EPA

Nakon mnogih špekulacija

Bottas definitvno ostaje u Marcedesu

E. Ganibegović

Mnoge špekulacije su se vukle u posljednje vrijeme kada je u pitanju Valtteri Bottas, međutim sada je njegova sudbina u potpunosti poznata.

Naime, Mercedes je na društvenim mrežama objavio da će Bottas i sljedeće sezone biti njihov vozač.

Nakon što je i zvanično ostao, Bottas se oglasio i rekao kako je ponosan što će i dalje nastaviti raditi s Mercedesom.

"Ponosan sam što ću nastaviti raditi s Mercedesom AMG Petronas u 2018. godini, te tako ostati član Mercedesove obitelji. Otkako sam se pridružio momčadi u januaru uživao sam svaki dan. Podrška od strane momčadi i navijača bila je veoma važna za mene", rekao je Bottas, pa zatim dodao:

"Partnerstvo s Lewisom zaista je dobro, poštujemo jedan drugoga i nastavit ćemo pritiskati kako bi tim i dalje išao naprijed. Želim se zahvaliti svim članovima momčadi za podršku i povjerenje. To mi zaista mnogo znači."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi