Bottas kandidat za mjesto u Ferrariju

Finac poslije Finca ili možda Hulkenberg

Bottas kandidat za mjesto u Ferrariju

Teme:

I prije nastupa na utrci za VN Austrije koju je završio u prvom krugu, počelo se špekulisati o eventualnom odlasku Finca iz ekipe Ferrarija.

Sada se uveliko piše o tome kako je Ferrari poslao ponudu na adresu jednog drugog Finca, Valtterija Bottasa. I to ne samo Bottasu, već i Williamsu sa kojim Finac ima ugovor. Nezvanično,  Ferrari ponudio Williamsu 4 miliona eura za otkup Bottasovog ugovora, ali Claire Williams traži u ovom trenutku puno više. Čak se spominje cifra od 15 miliona što je naravno previše i za Ferrari. Ukoliko, Ferrari ne realizuje transfer Bottas, onda bi vrlo lako svoju priliku mogao dobiti Nico Hulkenberg kojeg mnogi od ranije " guraju" na mjesto Kimija Raikkonena. Nije isključena niti solucija da Bottas završi u Ferrariju, a da se na njegovom mjestu u Williamsu nađe upravo Hulkenberg. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.