Bottas: Nadam se da je ovo tek prva u nizu pol pozicija

Finski vozač u bolidu Mercedesa

Bottas: Nadam se da je ovo tek prva u nizu pol pozicija

Vozač Mercedesa Valtteri Bottas bio je najbrži u kvalifikacijama za VN Bahreina.

On je tako postao tek peti Finac koji je došao do pol pozicije. Prije njega to je pošlo za rukom Miki Hakkinenu, Heikkiju Kovalainenu, Keke Rosbergu i Kimiju Raikkonenu.

"Jasno je da sam veoma srećan. Ovo je prva pol pozicija u mojoj karijeri, načekao sam se, ali konačno sam je osvojio i nadam se da je samo prva od mnogo njih", rekao je Bottas.

Finski vozač je u prve dvije utrke ovogodišnjeg izdanja Formule 1 sakupio 23 boda i trenutno je četvrti u generalnom poretku.

"Dobro je nastaviti sa napretkom i biti sve bolji. Ako imate dobar ili loš vikend prije, ako ste imali probleme na posljednjoj trci, lijepo je započeti naredni vikend na dobar način. Radije bih bio na pol poziciji nego bilo šta drugo, ali vidjećemo šta će se desiti u nedjelju. Treba nam dobra strategija i trudićemo se da damo svoj maksimum", izjavio je Bottas.

Trka za VN Bahreina na rasporedu je danas od 17 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi