Bottas o sezoni: Ponosan sam, ali možemo bolje

Finac zadovoljan

Bottas o sezoni: Ponosan sam, ali možemo bolje

O. Lekić

Finski vozač u bolidu Williamsa Valtteri Bottas rekao je da je ponosan na svoju ekipu nakon osiguranog trećeg mjesta u poretku konstruktora na kraju sezone.

Williams je u pretposljednjoj trci sezone Formule 1 u Brazilu osigurao treće mjesto u poretku konstruktora ispred Red Bulla, čime su ponovili prošlogodišnji rezultat.

"Naravno da sam ponosan na ekipu. Ipak, kao Williams, moramo težiti višim ciljevima i moramo vjerovati da možemo više", rekao je Bottas.

Bottas i Brazilac Felippe Massa voziće i sljedeće godine u istom timu, a posljednja trka ove godine voziće se krajem ovog mjeseca u Abu Dhabiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.