Bottas: Osjećam kako stvari idu nabolje
EPA

Nakon utrke u Austinu

Bottas: Osjećam kako stvari idu nabolje

E. Ganibegović

Vozač Marcedesa Valtteri Bottas je u posljednjih nekoliko utrka imao dosta problema, međutim bez obzira na to mišljenja je da i dalje napreduje sa Mercedesom.

Na početku se vjerovalo kako Bottas može da se bori za naslov, pogotovo nakon pobjeda u Rusiji i Austriji, međutim situacija se nakon nekoliko posljednjih utrka drastično promijenila.

Zadnje tri utrke nisu najbolje prošle za njega, pa tako nije uspio ni završiti na podijumu, dok je poslednju u Austinu završio na petom mjestu i tako matematički izugbio šanse za naslov.

"Osjećam kako stvari idu nabolje. Iz svakog problema naučim nešto novo. Bez obzira na utrku u Austinu mislim da smo napravili veliki korak naprijed", rekao je Bottas.

Finac je također istakao kako je divno biti dio ekipe koja četiri godine za redom osvaja naslov konstruktorskog prvaka. 

"Kada je krenula proslava osjećao sam se fenomenalno i bio sam jako sretan, prije svega jer je to meni prvi naslov."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi