Bottas slavio ispred Vettela

Velika nagrada Austrije

Bottas slavio ispred Vettela

Finski vozač u bolidu Mercedesa Valtteri Bottas slavio je danas u trci za Veliku nagradu Austrije ispred Nijemca Sebastiana Vettela u Ferrariju.

Bottas je jučer ostvario najbolje vrijeme u kvalifikacijama, a danas je imao sjajan start i nije dozvolio vozačima Ferrarija Sebastianu Vettelu i Kimiju Raikkonenu da ga prestignu. 

Loš start imao je Kimi koji je veoma brzo pao na peto mjesto, a Hamilton, koji je startao sa osmog mjesta zbog zamjene mjenjača, probio se na startu na šesto mjesto.

U nastavku trke Bottas je povećavao iz kruga u krug prednost u odnosu na Vettela, a Hamilton je uspjevao da sustigne i prestigne Raikkonena i domogne se četvrtog mjesta.

Iako tako nije izgledalo, sami finiš trke nam je donio pravu dramu u borbi za prvo i treće mjesto. Vettel je stigao Bottasa, a Hamilton Ricciarda, ali nijedan ni drugi nisu uspjeli da prestignu vozača ispred, pa su ostali na 2. i 4. mjestu. 

Naravno, ovakav rasplet daleko više odgovora Vettelu koji sada ima 171 bod u ukupnom poretku vozača, dok Hamilton ima 20 manje, a Bottas 136. Ricciardo je sada četvrti sa 107 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi