Bottas starta prvi, Hamilton posljednji
Foto: EPA

VN Brazila

Bottas starta prvi, Hamilton posljednji

E. Škorić

Valtteri Bottas osvojio je danas treću pol poziciju ove sezone, pošto je u napetim kvalifikacijama za VN Brazila bio bolji od Sebastiana Vettela za 0.038 sekundi.

Vettel je imao vodstvo ispred Bottasa u prvim Q3 pokušajima, ali je pogriješio u posljednjem zavoju i izgubio polovicu pednosti koju je imao nakon prva dva sektora.

Bottas je, unatoč kiši koja je počela da pada u Sao Paolu, uspio da nadmaši Vettelovo vrijeme i da stigne do treće pol pozicij nakon što je prvi startao u Bahrainu i u Austriji.

Treći najbrži bio je Kimi Raikkonen sa 0,216 sekundi zaostatka, dok je četvrto mjesto rezervisano za Maxa Verstappena.

U prvom dijelu kvalifikacija ispao je svjetski prvak Lewis Hamilton koji nije postavio vrijeme, dva Saubera, potom Stroll u Williamsu i Gasly u Toro Rossu. 

Hamilton je već osvojio naslov i neće pretjerano žaliti što sutra starta posljednji, ali od 17 sati očekuje nas dosta uzbuđenja u trci Velike nagrade Brazila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi