Bottas: U Mercedesu se osjećam kao kod kuće

Finski vozač u bolidu Mercedesu

Bottas: U Mercedesu se osjećam kao kod kuće

D. Rakanović

Finski vozač Valtteri Bottas otkrio je da se u Mercedesu osjeća kao kod kuće. 

Bottas je prešao iz Williamsa u Mercedes ove godine nakon što se penzionisao aktuelni prvak Nico Rosberg. 

“Osjećam se kao kod kuće, znate, ne mogu reći da imam nedostatak rezultata jer sam novajlija u ekipi.Mislim da sam itekako dio ekipe, a sami tim to izuzetno cijeni, te me sve više uigrava”, rekao je Bottas i dodao: 

“Naravno, Lewis je u ovoj ekipi već duži niz godina, što je uvijek korisno, ovo govorim iz iskustva koje imam sa Williamsom. Došao sam do tačke u kojoj osjećam da mogu nastupati punim potencijalom. Sigurno je da nas čeka još dosta posla, no u ekipi se osjećam savršeno".

Finac sa Mercedesom ima jednogodišnji ugovor i još uvijek nije sigurno da li će i naredne sezone voziti za ovu ekipu, ali je Bottas uvjeren da će pregovori o produženju ugovora početi ubrzo-

“Sigurno ćemo uskoro početi sa… Moramo razgovarati o tome što će se desiti. Trenutno ne znam šta će biti sa mojom budućnosti, tako da ćemo prije ili kasnije morati pregovarati", rekao je Bottas. 

Bottas se trenutno u generalnom poretku vozača nalazi na trećem mjestu sa 33 poena zaostatka za vodećim Vettelom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi