Bottas: U Singapuru bi mogli biti teško

Vozač Mercedesa

Bottas: U Singapuru bi mogli biti teško

D. Rakanović

Vozač Mercedesa Valtteri Bottas svjestan je da ih na slijedećoj utrci u Singapuru očekuju veliki izazovi. 

"Idemo u Singapur znajući da bi nam moglo biti teško. Na stazama koje zahtijevaju puno downforcea, Ferrari je bio stvarno jak. I u toplim uvjetima su veoma jaki. Čak bi i Red Bull mogao biti veoma dobar,“ rekao je Bottas i nastavio: 

"Imamo puno posla na paketu visokih nivoa downforcea kojeg posjedujemo. To će biti izazov i mi ne mislimo da smo favoriti u Singapuru. Radimo na nadogradnjama, ali one neće biti spremne za Singapur.“

Prema njegovim riječima, tim je ostvario značajan napredak u izvlačenju performansi iz bolida. 

"Imali smo dobar balans i napravili smo jako dobar posao s postavkama bolida, ali Monza se mnogo razlikuje od ostalih staza, ne možemo se osloniti na to,“ naveo je Bottas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi