Bottasu najbolje vrijeme, McLarenu problemi

Prvog dana postsezonskih testiranja

Bottasu najbolje vrijeme, McLarenu problemi

Prvog dana postsezonskih testiranja u Abu Dhabiju najbolje vrijeme je imao vozač Williamsa Valtteri Bottas. Finac je na super mekoj komponenti guma pobjegao Kimiju Raikkonenu na četiri hiljadita dijela sekunde. Bottas je najbrži krug odvezao za 1:43.396.

Treći je bio još jedan čiji su korijeni Finski, Nico Rosberg koji je danas vozio najviše krugova od svih (114).
Za razliku od njega Bottas je ostao 80 krugova na stazi, Kimi jedan više. Raspoložen i vrlo dobar je bio GP2 prvak Jolyon Palmer koji je u bolidu Force Indije završio na četvrto mjestu.

Palmer od prvih pet u poretku odvozio najmanje krugova, tek 37, jer je imao problema sa motorom.
Red Bull, Force India, Toro Rosso, Sauber, Lotus i Caterham su priliku za vožnju dali mladim vozačima. Ericsson je vozio po prvio put za Sauber,

Vettel se pojavio u garaži Ferrarija, ali prava testiranja, dok je razvojni bolid McLaren Honde ostao kratko na stazi. U jutarnjim satima Stoffel Vandoorne nije izlazio na stazu, a kada je izašao popodne, odvozio je tri kruga i parkirao je bolid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.