Bouffier slavio u Monte Carlu
Bryan Bouffier

Startala nova sezona IRC prvenstva

Bouffier slavio u Monte Carlu

M. Maksimović

Nova sezona u IRC prvenstvu je startala relijem u Monte Carlu koji je pripao Francuzu Bryanu Bouffieru vozaču Peugeota 207 Super 2000.

Prije početka trećeg dana Bouffier je imao 28 sekundi prednosti u odnosu na zemljaka Françoisa Delecoura, dok je treći bio Freddy Loix iz Belgije, ali je on imao zaostatak veći od jedne minute. Konkurenti su napadali, ali je raspoloženi Bouffier znao odgovoriti pa je na kraju imao 32.5 sekundi prednosti u odnosu na drugog Freddyja Loixa Belgijanca u Škodi.

Pet brzinaca se vozilo posljednjeg dana, Stephanea Sarrazin je tri puta bio najbrži, po jednom su to bili Nicolas Vouilloz i Giandomenico Basso. Od pomenute trojke na trećem mjestu je mogao završiti Sarrazin ali je namjerno zaradio 30 sekundi vremenske kazne, kako bi Guya Wilks propustio na treće mjesto, jer Sarrazin više neće nastupati u IRC prvenstvu.

Pobjeda Bouffiera je bila 21 za Peugeot u IRC prvenstvu, dok je Bouffier postao 19 vozač koji je slavio na nekom od relija ovog prvenstva. Bryan Bouffier je aktuelni prvak Francuske u reliju, a njegov suvozač je Xavier Panseri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije